media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media

2-3 березня відбулися відкриті змагання КСУ «Аджиліті-Активація», ранг САСАg. За два дні понад 100 учасників із різних куточків України під суддівством Pavol Roháček, Словаччина, відкрили Аджиліті сезон 2019!

Клуби, які були представлені на змаганнях: : Аджиліті Форсаж КиївГостинно-спортивний клуб "Лайка". Одеса, Аджика (Одеса), Львів, Аджиліті в Дніпрі *Fast Paws Agility*, Адреналін (Суми), Авангард (Харків), Метеор (Київ), а також спортсмени із м.Рівне, Черкаси, Київ.

На всіх призерів першого дня чекали нашийники Will to go із серії Етнічні мотиви, орнамент, мозаїка. Було дуже приємно підтримати учасників і стати частиною цього заходу.

Аджиліті - відносно новий вид спорту з собакою, започаткований в Англії в кінці 70-х років і стрімко набирає популярності в усьому світі. Зараз аджиліті знають усі, хто більш-менш має відношення до собак. В усіх країнах Європи проводяться внутрішні чемпіонати. І щорічно всі країни збирають свої команди на чемпіонати Європи та Світу.

Вважається, що дружба собаки та людини ґрунтується на повній довірі та взаєморозумінні. Саме здатність тварини відчувати думки та настрій господаря, її готовність виконати будь-яку команду говорить про повну гармонію у їхніх взаємовідносинах. Аджиліті – це чудовий спосіб продемонструвати та зміцнити дружбу людини і її вихованця, а також підтримувати собаку у чудовій формі та направити її невгамовну енергію у правильне русло.

Одне з найцікавіших правил аджиліті - при проходженні траси собака має бути без повідця і нашийника, а хендлер має право командувати своїм собакою тільки на відстані. Тобто собака працює за інтерес, без примусу чи вигоди. Звичайно, в першу чергу це спорт, але в той же час гра, де людина і собака партнери. Тварина, яка працює примусово, ніколи не досягне високих результатів в жодному виді спорту.

Найпопулярніші породи серед тих, хто займається аджиліті, це- бордер-коллі та бельгійські вівчарки, і саме ці дві породи претендують на перші місця в рейтингових таблицях більшості країн. Займатися аджиліті можуть абсолютно всі собаки незалежно від породи, необхідне лише порозуміння, витримка та любов.

Існує цілий ряд правил та положень, які обов'язково дотримуються організаторами та учасниками змагань. Наприклад в офіційних заходах з аджиліту можуть брати участь собаки, які досягли на день змагань 18 місяців, але якщо організаторами передбачена траса «Дебют», то до участі на цій трасі можуть допускатися собаки, вік яких не досяг 18 місяців, але не молодше 6 місяців, так само може бути передбачена окрема траса для собак старше 6 років у класі «Ветеран».

У будинку де є собаки, завжди панує щастя і гарний настрій, а в будинку, де слухняні собаки ще й порозуміння. Тому мета аджиліті не лише у розвитку кінологічного спорту в цілому, а й умінні розуміти та спілкуватися зі своєю твариною.

хвостаті призери на фото із подарунками :

джек-рассел Фларрі, м.Одеса  Оксана Джура

бордер-коллі  Roy Kaprize із Харкова  Наталія Денисенко

джек-расел Локі, м.Харків Катерина Коваленко

такса Єва, м.Ірпінь, дяуємо Сергій Семененко за знайомство та співпрацю.

*фото для статті надані учасниками змагань.

  • Mar 10, 2019
  • Комментарии: 0
Комментарии: 0

Нет комментариев

Оставить комментарий

Ваш E-mail не публикуется. Обязательные поля отмечены*