media
media
media
media

Немає єдиного правильного спорядження для собаки, яке б ви змогли використовувати як для тренувань, так і для повсякденних прогулянок чи походів, кожен тип служить для певної задачі. Але для того, щоб вибрати потрібну та правильну амуніцію, важливо розуміти, як його сприймає собака, як воно працює, в чому воно може приносити користь, а в чому — шкоду. У цій статті ми поговоримо на тему- як вибрати правильну прогулянкову шлейку для вашого улюбленця.

Серед власників собак не вщухають суперечки про те, яку амуніцію варто носити собакам, а яку ні і чому. Ми не будемо претендувати на істину в останній інстанції, проте пропонуємо Вам ознайомитись з деякими фактами та нюансами при виборі правильної прогулянкової шлейки для вашої тварини.

В першу чергу ви повинні поставити перед собою запитання, для чого саме вам потрібна амуніція, адже кожна модель шлеї має своє призначення, але в той же час не забувати про те, що будь-який тип повинен бути максимально комфортним як при активному русі собаки, так і в стані спокою. Підбирайте шлейку легку, із м’яких матеріалів, які не линяють, не змінюють форму після прання, та не стирають шерсть тварини, міцну і зносостійку, що повторює контур тіла собаки анатомічної форми. Наприклад, про покупку шкіряної шлейки варто задуматися, тільки тому що вона груба та важка. Важливий момент у виборі будь-якої амуніції- ширина стропи виробу повинна відповідати розмірам вашої собаки, або породним особливостям, як приклад- не варто одягати на дорослих хаскі шлею із стропи 20 мм, ідеальна ширина для цієї породи 25-35 мм, враховуючи підклад це може бути навіть 40мм.


На сьогоднішній день загалом прийнято виділяти два типи шлейок:

1)      Обмежуючі шлейки (у яких одна зі строп проходить прямо посередині грудей горизонтально поверхні, фактично виходить, що стропа, а ще дуже часто пластикові або металеві частини шлейки, що дозволяють регулювати довжину і ширину, проходять прямо поперек плечолопаткового суглоба і досить великих і серйозних м'язів, які рухають лопатку по грудній клітці), так само небезпечні шлейки, ремені яких проходять під передніми лапами собак, при цьому не тільки натирають шкіру і шерсть тварини, а й сковують рухи, що може негативно відобразитися на здоров'ї собаки. Іншими словами-будь які частини ременів шлеї під час руху тварини,  не мають торкатися ліктів, передніх лап, лопаток собаки, а кріплення повідка має знаходитись ЗА лопатками, не на них, не на холці, і не на грудній кістці тварини.

І так, у чому сенс: насправді у собаки активна амплітуда рухів плечолопаткового суглоба під час ходьби (під час кроку) становить приблизно 50% (тобто, плечова кістка відносно лопатки рухається плюс/мінус наполовину, вона могла б рухатися і більше, але решта руху забезпечується за рахунок ковзання лопатки по грудній клітці і назад). Таким чином, уявіть, що поперек плечолопаткового суглоба проходить стропа шлейки, яка, по-перше, притискає м'язи, які дозволяють рухатися лопатці вперед і назад, і по-друге перетискає дуже ніжні сухожилля підостьового м’язу(підлопатковий) і біцепса плеча.

2)      Необмежуючі шлейки (стропи яких проходять окремо від лопатки, окремо від плечолопаткового суглоба, взагалі ніяк його не торкаючись), шлейки, розташування ременів яких враховують всі анатомічні особливості собаки. Дуже важливий момент-у правильних анатомічних шлеях, це кріплення повідця, яке має знаходитись за лопатками, орієнтовно- точка між грудними хребцями та поперековими, не вище.


На схемах які ми підготували (в шапці даної статті), ви зможете ознайомитися з цими видами шлей, і навіть візуально зрозуміти який тип і чому більше підійде для вашого улюбленця.


Прогулянкова шлея WILL TO GO  ідеально підходить для щоденних прогулянок. Має Y-подібну форму, такий тип конструкції максимально відповідає анатомічним особливостям будови собаки. Ремені шлейки чітко лежать на грудній клітці, при цьому шия вільна від навантажень. Шлея виготовляється в чотирьох розмірах з можливістю регулювання з обох боків грудей, по об'єму, нижня перемичка. Це чудова альтернатива нашийнику, і ідеально підходить як для пішого туризму, так і для повсякденних прогулянок містом. Шлея забезпечить комфорт у будь-яких погодних умовах, і не створить клопоту під час догляду.

- Високоякісна поліпропіленова стропа, досить м'яка і приємна на дотик, не линяє, не стирає шерсть собаки і не викликає алергії, ширина 25 мм, товщина 2,8 мм.

-розмірний ряд наданий у чотирьох варіантах, з можливістю регулювання з обох боків грудей, по об'єму, + нижня перемичка, що дозволяє налаштувати шлею оптимальним чином саме для конкретної собаки.

-ремені даного типу шлейки розташовані коректно та виключають ризик травм м'язів і сухожиль. Модель враховує всі анатомічні особливості собаки, залишаючи вільними при активному русі м'язи плечового суглоба, лопатки, лікті собаки. Точка натягу (місце кріплення повідця) розташоване за лопатками, при цьому заплечні ремені знаходяться далеко від ліктів, що дозволяє вільному руху собаки, не сковуючи і не стискаючи їх. Y-подібна форма дозволяє звільнити шию від навантажень під час натягу повідця, оскільки ремені шлейки чітко розташовані на грудній клітці тварини.

НЕ ВАРТО ЗАБУВАТИ про те, що цей тип шлей підходить тільки для повсякденних прогулянок з собаками, не можна використовувати дану шлею для тренувань в їздовому спорті, для цього існують інші варіанти амуніції, які були розроблені з метою правильного та безпечного розподілу навантаження по тілу тварини під час роботи.

 Зверніть увагу, що наш розмірний ряд прогулянкової шлейки розроблений для собак середніх та великих порід не раніше 8-10 місяців. Не рекомендується використовувати прогулянкову шлею собакам, які вимагають корекції поведінки або соціалізації, тому що в даній амуніції тварина має набагато більше свободи дій, ніж у нашийнику, і вам буде складніше привернути увагу собаки на прогулянках або дресируванні.

І так, ви зробили правильний вибір у покупці анатомічноїї шлейки, але на цьому етапі все тільки починається. Головним завданням буде правильно відрегулювати ремені шлейки, інакше амуніція може створювати дискомфорт і не виконувати свого призначення.

Важливі моменти після того, як ви вперше одягли прогулянкову шлею Will to go

1. Найголовніше, на що тут слід звернути увагу, - бічні(бокові) стропи шлейки, (на схемі це замір АВ), не повинні лежати на шиї собаки, інакше шлейка нічим уже не відрізнятиметься від нашийника, а значить втратить свою доцільність. Тобто, нам важливо, щоб на шию собаки нічого не тиснуло, тому не варто затягувати бічні ремені надто туго, відрегулювати шлейку потрібно таким чином, щоб з'єднання верхніх ременів, припадало на те місце, де сходяться лопатки і починається грудна кістка, з’єднання ременів у цій точці не повинно лежати вище, на незахищеній шиї тварини, на трахеї, а знаходитись саме на кісточці між передніх лап (грудна кістка).

2. Верхня перемичка, де кріпиться повідець, при натягу не повинна сповзати на лопатки або ковзати з боку на бік, вона чітко повинна бути посередині, щоб під час активного руху тварини, не лягала на одну із лопаток, а знаходилась чітко між ними, для цього вам потрібно окрім регулювання бокових перемичок, (на схемі це АВ), правильно відрегулювати нижню частину шлейки, яка проходить від кісточки на грудях між передніми лапами.

Ремені шлейки (замір СД) повинні знаходитися на відстані ширини долоні від передніх ліктів собаки, інакше шлейка натиратиме шерсть та шкіру і обмежуватиме рух собаки. Підганяти шлейку необхідно таким чином, щоб між ременями та тілом собаки проходила долоня.

3. Третій, але не менш важливий факт, ваш собака росте, линяє, набирає вагу, шерсть.., не забуваємо стежити за всіма процесами в організмі тварини, і вчасно регулювати шлею у всіх передбачених для цього точках ременів. Іноді зайвий затягнутий сантиметр стропи може створювати дискомфорт при активних рухах тварини.

4. Рекомендується чергувати прогулянкову шлею з нашийником, не варто привчати собаку лише до одного виду амуніції.

 5. Не забувайте знімати шлею після прогулянки, не залишайте собаку одну вдома в будь-якій іншій амуніції, яка може створювати дискомфорт під час сну та відпочинку.

Дуже важливий момент у використанні прогулянкової шлеї- під час регулювання розміру на примірці, обов’язково врахуйте, що при натягуванні повідка ремені амуніції не мають тиснути та врізтися у шерсть тварини, всі точки стропи мають бути відрегульовані таким чином, щоб на приспущеному повідку, або без нього, шлея не прилягала щільно до тіла, інакше при натягуванні повідця, ремені шлеї будуть спричиняти дискомфорт собаці, адже прилягатимуть дуже щільно, обмежуючи та сковуючи при цьому рухи тварини.

 

  • Mar 12, 2020
  • Комментарии: 0
Комментарии: 0

Нет комментариев

Оставить комментарий

Ваш E-mail не публикуется. Обязательные поля отмечены*