media
media
media

Яку шлею обрати? Найчастіше питання, яке ми отримуємо від вас.

В нашому асортименті є три типи шлей-їздова, прогулянкова із стропи та шлея Комфорт. Кожна із цих моделей служить для певних потреб, давайте поговоримо про те, чим вони відрізняються і як визначитись з вибором саме для вас. В першу чергу ви повинні поставити перед собою запитання, для чого саме вам потрібна амуніція, адже кожна модель шлеї має своє призначення, але в той же час не забувати про те, що будь-який тип повинен бути максимально комфортним як при активному русі собаки, так і в стані спокою.

Почнемо з того, що немає єдиного правильного спорядження для собаки, яке б ви змогли використовувати як для тренувань, так і для повсякденних прогулянок чи походів, кожен тип служить для певної задачі, є лише більш універсальніші варіанти шлей, які призначені для конкретних дисциплін їздового спорту та можливості їх використання на прогулянках. Але для того, щоб провести паралелі, нам потрібно розглянути кожну шлею окремо та більш детальніше.

 Прогулянкова шлея із стропи Will to goШлея виготовлена із стропи 25 мм, товщиною 2,8 мм, ідеально підходить для щоденних прогулянок. Має Y-подібну форму, такий тип конструкції максимально відповідає анатомічним особливостям будови собаки. Ремені шлейки чітко лежать на грудній клітині,  при цьому шия вільна від навантажень. Шлея доступна для замовлення у чотирьох розмірах з можливістю регулювання з обох боків грудної частини, по об'єму, та нижній перемичці. Точка натягу (місце кріплення повідця) розташоване за лопатками, при цьому заплечні ремені знаходяться далеко від ліктів, що дозволяє вільні рухи собаки, не сковуючи і не обмежуючи їх. Y-подібна форма дозволяє звільнити шию від навантажень під час натягу повідця, тому що ремені шлейки чітко розташовані на грудній клітці тварини.

Зверніть увагу, що наш розмірний ряд прогулянкової шлейки розроблений для собак середніх та великих порід не раніше 8-10 місяців. Не рекомендується використовувати прогулянкову шлею собакам, які вимагають корекції поведінки або соціалізації, тому що в даній амуніції тварина має набагато більше свободи дій, ніж у нашийнику, і вам буде складніше привернути увагу собаки на прогулянках або дресируванні.

НЕ ВАРТО ЗАБУВАТИ про те, що цей тип шлей підходить тільки для повсякденних прогулянок з собаками, не можна використовувати дану шлею для тренувань в їздовому спорті, для цього існують інші варіанти амуніції, які були розроблені з метою правильного та безпечного розподілу навантаження по тілу тварини під час роботи.

Ми рекомендуємо ознайомитись вам із поняттям анатомічного типу шлеї у статті за посиланням, це важливо, адже ви маєте розуміти чому саме даний варіант амуніції є правильним і безпечним у використанні "Як обрати прогулянкову шлею для собаки"

Другий тип шлеї про який ми поговоримо- це шлея Комфорт Will to go, дана модель  підходить як для повсякденних прогулянок, так і для занять спортом. Рекомендується для подорожей, догтрекінгу, тривалих міських прогулянок. Зроблена з якісних матеріалів, які не пошкоджують шерсть собаки, стійка до зледеніння та вологи, легко переться та швидко сохне. Ось наші перші відмінності від прогулянкової шлеї із стропи- застосування та матеріал. Шлея Комфорт пошита у вигляді своєрідного жилета з широкою частиною, яка проходить на грудній клітці собаки, при натягу повідка або потяга, ця частина шлеї не тисне на трахею, а знаходиться нижче неї, тому тварині більш комфортно при різких ривках чи тривалому натягу повідця. Правильно відрегульована прогулянкова шлея також займає вірне положення нижче трахеї, але на відміну від шлеї Комфорт, площа матеріалу у цій частині вужча, а саме 2,5 см (ширина стропи шлеї), для прикладу у шлеї Комфорт розміру Л це 6-11 см, тому при тривалому навантаженні на тренуваннях-даний тип амуніції (прогулянкова із стропи) максимально не комфортний для собаки, тим більше у роботі основна частина натягу припадає саме на грудну. У їздовій шлеї також є широка частина на грудях, це обов»язкова умова виготовлення їздового спорядження для собак.

Наступна відмінність прогулянкової шлеї із стропи та Комфорт-це їхня вага, що напряму залежить від матеріалу, який використовується у пошиві. Ми працювали над тим, щоб максимально зменшити вагу даного типу шлеї, тому тканина з якої виготовляється ця модель-якісний водовідштовхуючий оксфорд 600D, який відрізняється особливим плетінням і відмінними експлуатаційними характеристиками, не вбирає вологу, покриття PU (поліуретан) даного типу тканини — внутрішнє безбарвне покриття, що забезпечує водонепроникність і вітрозахисні властивості тканини, це важливо для активних собак, прогулянки та тренування яких проходять у будь яку погоду та пору року. Верхній шар шлеї може бути злегка вологим, якщо собака бігатиме тривалий час, наприклад у високій вологій траві, але нижній шар шлеї, який прилягає до шерсті-завжди буде залишатися сухим. При цьому не промокне і внутрішні матеріали шлеї Комфорт, адже в середині знаходиться спеціальна м»яка піна, яка має надзвичайно малу вагу та не піддається деформації від зміни температур чи води,тобто не вбирає вологу так, як це робить, наприклад поліпропіленова стропа із широким плетінням ниток. Класична прогулянкова шлея із стропи швидше намокає і довше буде сохнути, тому якщо ваша собака часто плаває у відкритих водоймах, або у вас активні прогулянки навіть у дощ чи непогоду-вам краще підійде шлея Комфорт. Шлея Комфорт має три кріплення-для повідка, потяга та адресника. Верхнє пластикове кріплення, яке знаходиться на холці-для адресника, не призначене для повідка або потяга, металеве кріплення- для повідка і прогулянок, якщо ж ви тренуєтесь- потяг кріпимо за мотузковий варіант кріплення. Із металевої фурнітури на шлеї Комфорт-лише півкільце для кріплення повідка, це також вплинуло на помітно низьку вагу шлеї; на прогулянковій із стопи-три металевих півкільця-одне для кріплення повідка, два інші- для з»єднання частин стропи у пошиві. Вага шлеї Комфорт розміру Л сягає всього 170 грам.

Низ шлеї Комфорт, а саме та частина, яка прилягає до шерсті собаки-це також своєрідний оксфорд, але з іншими особливостями. Даний матеріал на шлею ми обрали тому, що він достатньо м»який у порівнянні з тканиною, яка використовується у пошиві верхнього шару шлеї, підклад не стирається сам і не стирає шерсть тварини, має особливе плетіння, яке не затримує вологу і дозволяє «дихати», тому у цій шлеї собаці буде комфортно, навіть якщо вона перебуватиме на вулиці у спекотний час, і не створить дискомфорт, як наприклад підклад із неопрену при намоканні після купання у водоймі.

З приводу регулювання, прогулянкова шлея із стропи має чотири точки регулювання-з обох боків грудної частини, по об'єму + нижня перемичка, що дозволяє налаштувати шлею оптимальним чином саме для конкретної собаки. У шлеї Комфорт лише одне регулювання-на фастексі по об»єму, тому прогулянкова шлея із стропи, у порівнянні з Комфорт, має хороший діапазон регулювання розміру, і якщо для вас це важливий момент-наприклад ви використовуєте шлею для різних собак, чи ваша тварина має проблеми з вагою, вам більше підійде прогулянковий варіант саме із стропи. 

Далі ми коротко розглянемо застосування шлеї Комфорт та прогулянкової із стропи. Як ми писали вище, прогулянкова шлея призначена лише для прогулянок. Комфорт для прогулянок, а також завдяки особливостям своєї форми- безсніжних дисциплін їздового спорту, а саме- канікрос (біг з собакою), байкджоринг (велосипед), скіджоринг (лижі), догтрекінг (походи). Особливо комфортною даний тип шлеї буде у таких дисциплінах як канікрос та догтрекінг. Шлея Комфорт-це подовжений тип шлеї, кріплення повідка чи потяга знаходиться далеко за лопатками, далі ніж у прогулянковій шлеї із стропи, для прикладу-верхня частина шлеї із стропи розміру Л від холки до карабіну повідка сягає 21см, це достатньо далеко, щоб лямки шлеї не сковували рухи собаки та не торкалися лопаток при бігу, шлеї Комфорт- 29см. Шлея Комфорт не підходить для нарт чи саней, для цього існує інший тип шлеї-це їздова шлея. Про неї нижче.

Їздова шлейка призначена для всіх дисциплін їздового спорту, як сніжних, так і безсніжних- канікрос, скіджоринг, дог трекінг, байкджоринг, скуте ринг, але не для пргулянок. Ось наша перша і сама основна відмінність-застовування для всіх дисциплін ЇС.

Від звичайної прогулянкової шлейки, їздова відрізняється особливою конструкцією, яка дозволяє правильно розподілити навантаження по тілу собаки, не ускладнюючи дихання і не сковуючи рухи в роботі. 
Завдяки правильному положенню ременів шлеї, виключається тиск на плечові суглоби, лопатки та ребра тварини. Шлея Комфорт також має анатомічну форму, не сковує рухи, ребра собаки, відсутній тиск на плечовий суглоб, кріплення далеко за лопатками, але вона має не достатньо загальної довжини, щоб розподілити рівномірно по всьому тілу те навантаження, яке собака отримує у нарті чи санях, адже кожна дисципліна ЇС має свої особливості роботи тварин, це і періодичність ривка, сила ривка, тривалість натягу/ривка. Тому якщо у вас в пріоритеті саме робота собаки в нарті, шлея Комфорт вам не підійде, в даному випадку потрібна лише їздова шлея.

Деякі важливі моменти з приводу їздової шлейки- якщо ви читаєте дану статтю, то скоріше за все, у вас або є вже їздова шлея, або ж ви хочете її придбати. Врахуйте, що від правильного вибору розміру їздової шлеї залежить комфорт собаки та продуктивність іі роботи. Їздова шлея має сидіти чітко по тілу собаки, без запасу, не на виріст і не в притик при натягу. Уявіть собі, чи хотіли б ви пробігти дистанцію на пару кілометрів у спортивному взуття, яке менше на один розмір за ваші звичні кросівки. Це буде різниця всього на 0,5 см, наче і не багато, так?.,але в результаті ви отримаєте не тільки дискомфорт, але і серйозніші проблеми, хоча зазвичай через пару сотень метрів ви захочете відмовитись від цієї затії. Так от. Різниця між розмірами їздових шлей більша ніж 0,5 см, вагомо більша, тому до вибору правильного розміру потрібно поставитися серйозно, зробіть уважно всі виміри собаки, які потрібні для визначення відповідного розміру, і ознайомтесь з детальною інформацією на схемах, які ми надаємо.  Якщо у вас виникнуть сумніви з приводу ваших замірів-пишіть нам, ми завжди йдемо на зустріч, і в силу своїх можливостей, допоможемо у визначенні розміру-надішлемо фото-приклади, більш детальніше розповімо як зняти заміри, або ж підкорегуємо ваші дії у визначенні мірок. І навіть якщо вашій собаці не підійде обраний вами розмір-ви без проблем зможете змінити його на інший, адже комфорт вашої собаки, - це основа нашої роботи.

Їздова шлейка WILL TO GO виготовлена із міцного, і в той же час м'якого матеріалу, який не стирає шерсть, не линяє, і не викликає алергічних реакцій. Підклад виготовлений із об'ємного матеріалу- 3D сітки, який в силу своїх властивостей забезпечує постійну циркуляцію повітря, що частково надає їй амортизуючі властивості; володіє підвищеною зносостійкістю, швидко сохне після прання, або намокання. На шлеї присутнє мотузкове кріплення із світловідбиваючого паракорду, 100% нейлон, який має розривне навантаження 240 кг, таке ж саме мотузкове кріплення є на шлеї Комфорт. На їздовій шлеї відсутні метлеві кільця/півкільця, адже вона не призначена для прогулянок, а саме для спорту.

Не варто використовувати їздову шлею для звичайного вигулу у місті, на це є декілька вагомих причин- кріплення повідка/потяга буде знаходитись біля кореня хвоста, а сама шлея не фіксує собаку достатньо для того, аби контролювати її дії, тому у екстренних випадках тварина легко може скинути їздову шлею через голову і піти у світ за обрій. Важливо дотримуватись всіх рекомендацій виробника з приводу використання типу спорядження.

Правильне положення їздової шлеї-це чітко по всьому тілу собаки саме при натягу, тобто у тому вигляді, коли собака працює, на цей момент ви маєте орієнтуватися, коли приміряєте шлею. Кріплення для потягу при натягу шлеї має знаходитися біля кореня хвоста собаки, не на хвості, а бокові ремені шлеї не мають тиснути на ребра собаки, інакше при активному русі це завдасть тварині проблем із диханням, і навіть тиском на внутрішні органи. Верхня хрестовина шлеї, яка знаходиться на холці, при натягу не має зміщуватись на лопатки, а знаходитись чітко на холці, але в той же час ви маєте перевірити положення ременів їздової шлеї на грудній частині, при натягу вони не мають знаходитись на шиї і тиснути на трахею, а чітко лежати на грудній, орієнтовно там, де знаходиться кісточка між передніх лап собаки. У вільному вигляді, коли потяг/повідок не натягнутий, їздова шлея може знаходитися навіть на голові собаки, зміщуватись на бік, чи перекручуватись, запам»ятайте-це не показник розміру шлеї, адже їздова шлея-це спорядження для спорту, і відповідність розміру міряється лише у тому положенні, в якому собака працює. Якщо у вільному положенні без натягу їздова шлея буде прилягати щільно до тіла собаки, то в натягнутому вигляді ремені шлеї будуть сковувати і обмежувати рухи тварини в роботі, тому обов"язково, зверніть увагу на цей момент на примірці, в такому випадку вам потрібен буде більший розмір. Якщо ж при натягу, їздова шлея буде заходити далеко на хвіст собаки, то всі ремені шлеї лягатимуть по тілу невірно, а бокові стропи шлеї в такому положенні будуть зміщені за ребра, значить цей розмір завеликий, вам обов"язково варто змінити його на менший розмір, тому що під час роботи стропи будуть тиснути на ребра тварини, шлея ковзатиме по тілу, а верхня хрестовина зміститься на лопатки, цим самим при бігу обмежить плечовий суглоб та лопатку, а це негативно вплине як на роботу, так і на фізичний стан тварини, тому що лопатка та плечовий суглом обов"язково мають бути відкритими, жодна шлея будь-якого типу, чи то на повсякденній прогулянці, чи на тренуванні, не має покривати ці частини тіла собаки.

Якщо ви тільки плануєте займатися їздовим спортом, вашій собаці необхідна соціалізація в ЇС, не можна і не варто у перший же день знайомства з їздовою шлейкою (і у другий також)  давати навантаження тварині, інакше у собаки може не тільки пропасти інтерес до тренувань, а навіть з»явитися страх одягати та працювати у шлеї. Спочатку собака має звикнути до цього типу спорядження, адже воно не схоже на іншу амуніцію, яку ви  використовували до цього. Якщо ви хочете знайомити вашого улюбленця з їздовими дисциплінами-розпочніть із догтрекінгу чи канікросу і обов»язковим вивченням основних команд- «вперед,назад, право, ліво, стояти і т.д». Собака має чітко розуміти коли ви збираєтесь на тренування, а коли на прогулянку. Їздовий спорт-це впершу чергу командна робота, не чекайте від собаки більшого, ніж даєте їй ви самі).

 

  • Dec 26, 2022
  • Комментарии: 0
Related Products
Комментарии: 0

Нет комментариев

Оставить комментарий

Ваш E-mail не публикуется. Обязательные поля отмечены*